Studio Kura (català)

Aquesta web està escrita principalment en japonès i anglès, però ens agradaria presentar-els el nostre centre i el nostre programa de residències artístiques en català també.

Studio Kura

Studio Kura és un centre fundat per en Hirofumi Matsuzaki, un artista japonès que va estudiar a Berlín i, després de gaudir d’oportunitats excel·lents amb altres programes de residències, va decidir organitzar el seu propi. Studio Kura és una empresa amb tres grans propòsits: crear i oferir art, ensenyar a gent de totes les edats, i organitzar exposicions, festivals i residències artístiques.

Studio Kura遠景
Studio Kura al fons

L’entorn és una tranquil·la zona rural que té al seu voltant platja, muntanya i camps d’arròs, però a només 45 minuts en tren del centre de Fukuoka, una de les ciutats més poblades del Japó.

Programa de residències artístiques

Vam començar a rebre artistes el 2007, i avui han passat per Studio Kura més de 100 artistes de 24 països diferents. Les seves disciplines s’estenen des de la pintura fins a la música, passant per la fotografia, l’animació i les arts escèniques. Aquestos artistes han aprofitat la inspiració que proporcionen tant l’entorn rural japonès de Studio Kura com la comunitat local que els acull.

Studio Kura Residence Artists

Una residència a Studio Kura normalment dura quatre setmanes, acabant amb una exposició a la galeria de Studio Kura. Els artistes també solen dur a terme un taller per tal de compartir amb la població local la seva tècnica i sensibilitat.

ギャラリー
Studio Kura Gallery

Estudi i allotjament

Tenim quatre estudis que poden fer servir els artistes residents.

gallery2
Un dels estudis, que també pot fer-se servir com a galeria

L’allotjament són dues cases japoneses tradicionals de dos pisos, molt a prop de Studio Kura. Cada artista te la seva habitació, quedant la cuina i el lavabo com a zones d’ús comú.

IMAG2489
Una de les cases

Sol·licitud

Sempre estem oberts a sol·licituds, però el calendari es va omplint. Vostè pot sol·licitar la seva admissió per participar al nostre programa a través d’aquest formulari. Se li demanaran les seves dades personals, declaració artística, currículum, proposta de projecte, i algunes fotografies de la seva obra si no disposa d’una web on podem veure-les.

Esperem veure’ls d’aquí poc a Studio Kura! I no dubtin en fer-nos arribar qualsevol pregunta en català.