Programa de residències artístiques de Studio Kura

Let me spend a post introducing our program in Catalan.

Hola, em dic Alejandro Cremades.

Aquesta web està escrita en japonès i anglès, però ja que treballo aquí i parlo català m’agradaria presentar-els el nostre centre i el nostre programa de residències artístiques.

Studio Kura

Studio Kura és un centre fundat per en Hirofumi Matsuzaki, un artista japonès que va estudiar a Berlín i, després de gaudir d’oportunitats excel·lents amb altres programes de residències, va decidir organitzar el seu propi. Studio Kura és una empresa amb tres grans propòsits: crear i oferir art, ensenyar a gent de totes les edats, i organitzar exposicions, festivals i residències artístiques.

Studio Kura遠景
Studio Kura al fons

L’entorn és una tranquil·la zona rural que té al seu voltant platja, muntanya i camps d’arròs, però a només 45 minuts en tren del centre de Fukuoka, una de les ciutats més poblades del Japó.

Programa de residències artístiques

Vam començar a rebre artistes el 2007, i avui han passat per Studio Kura 24 artistes de 15 països diferents. Les seves disciplines s’estenen des de la pintura fins a la música, passant per la fotografia, l’animació i les arts escèniques. Aquestos artistes han aprofitat la inspiració que proporcionen tant l’entorn rural japonès de Studio Kura com la comunitat local que els acull.

Studio Kura Residence Artists

Una residència a Studio Kura normalment dura quatre setmanes, acabant amb una exposició a la galeria de Studio Kura. Els artistes també solen dur a terme un taller per tal de compartir amb la població local la seva tècnica i sensibilitat.

ギャラリー
Studio Kura Gallery

Estudi i allotjament

Els artistes poden fer servir el nostre estudi de 40 metres quadrats amb accés inalàmbric a internet. La resta de les instal·lacions de Studio Kura també es poden fer servir de forma compartida amb els seus usuaris habituals.

DSC_0076
L’estudi

L’allotjament és a una casa japonesa tradicional de dos pisos, just al costat de Studio Kura. Cada artista fa servir un dels dos pisos, seient la cuina i el lavabo d’ús comú.

IMAG2489
La casa

Sobre les despeses, cada artista paga 50.000 iens a Studio Kura en concepte d’allotjament i ús de les instal·lacions, quedant la resta de despeses a càrrec de l’artista. Studio Kura s’encarrega d’organitzar i promocionar l’exposició, sense que cap càrrec caigui sobre l’artista.

Sol·licitud

Sempre estem oberts a sol·licituds, però el calendari es va omplint. Vostè pot sol·licitar la seva admissió per participar al nostre programa a través d’aquest formulari. Se li demanaran les seves dades personals, declaració artística, currículum, proposta de projecte, i algunes fotografies de la seva obra si no disposa d’una web on podem veure-les.

Esperem veure’ls d’aquí poc a Studio Kura! I no dubtin en fer-nos arribar qualsevol pregunta en català.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *